Dakkapel vergunningsvrij plaatsen in 1 dag

Zonder zorgen meer licht en ruimte op jouw bovenverdieping

In sommige gevallen heb je voor het plaatsen van een dakserre een vergunning nodig. Daarvoor moet je naar de gemeente. Voordat alles geregeld is, ben je vaak veel tijd kwijt. Daarom is een dakserre of dakkapel vergunningsvrij plaatsen veel handiger. Bij LUXboX vind je dakserres en dakkapellen die je vergunningsvrij plaatst, in één dag! Benieuwd hoe dat precies zit? Je leest het hier.

Snel en zonder zorgen LUXboX plaatsen

Jouw dakkapel vergunningsvrij plaatsen? Zo eenvoudig is het met LUXboX! En er zijn nog veel meer voordelen.


Snelle levering: dakserres en dakkapellen worden snel, veelal binnen 8 weken, geleverd.


Geen rommel en overlast: onze dakmeesters zijn bedreven in het plaatsen van prefab dakkapellen en dakserres. Dit betekent: geen rommel. Heerlijk, toch?


Vergunningsvrij: binnen één dag en vergunningsvrij geplaatst.

De LUXboX dakvenstermeesters plaatsen je dakkapel of dakserre in één dag.
Geplaatst in 1 dag: de sneldakkapel oftewel de LUXboX dakserre.
De LUXboX dakserre wordt vergunningsvrij geplaatst.

De stappen: zo eenvoudig is het

Zie je er een beetje tegenop om een verbouwing te starten? Dat begrijpen we. Je hebt geen zin in veel gedoe, maar wilt gewoon iets moois in huis. Gelukkig is het bij LUXboX allemaal niet ingewikkeld.

Start met inspiratie opdoen
1

Stap 1: de planning

We maken samen met jou de planning, zodat je precies weet waar je aan toe bent en waar je rekening mee moet houden. Je weet exact hoe laat de koffie klaar mag staan voor onze professionele dakvenstermeesters.

2

Stap 2 : het dak eraf

Na de koffie, halen de dakvenstermeesters je dak eraf. De hoogwerker is inmiddels in positie gebracht.

3

Stap 3: de daksere erop

Met de hoogwerker wordt de dakserre van jouw keuze op het opgemaakte dak geplaatst. Het zal je verbazen hoe ‘makkelijk’ dit eruit ziet.

4

Stap 4: de puntjes op de i

De geplaatste dakserre wordt op het dak afgemonteerd, ook binnen wordt aan de afwerking gewerkt. Extra opties als horren, raamdecoratie etc. worden als het kan onmiddellijk geplaatst. ’s Avonds kun je al beginnen met inrichting van je nieuwe favoriete ruimte.

Jouw dakkapel vergunningsvrij geplaatst

De vergunningsregels in Nederland zijn onlangs gewijzigd. Als je dakkapel/dakserre niet verder dan 60 cm uit het dakvlak komt, hoef je tegenwoordig geen vergunning meer te hebben. Dat komt mooi uit, want dat betekent dat de dakkapellen van LUXboX in de meeste gevallen vergunningsvrij kunnen worden geplaatst! Heb je dan nog wel genoeg licht en ruimte, vraag je je misschien af. Zeker! Door de schuine ligging van de dakramen van LUXboX is de lichtinval veel groter dan bij een traditionele dakkapel bijvoorbeeld.

Om erachter te komen wat precies de regels zijn in jouw gemeente, gebruik je onze adres-checker. In deze adres-checker word je begeleid naar het online Omgevingsloket. Hier vind je een aantal vragen die betrekking hebben op wijzigingen aan en om de woning. Kies hier voor de optie ‘dakkapel plaatsen’, de overige vragen hebben geen betrekking op het plaatsen van een dakkapel. Als je de stappen doorloopt, weet je binnen een paar minuten of je je nieuwe dakkapel of dakserre vergunningsvrij kunt plaatsen.

Check de vergunningsvrije mogelijkheden op jouw adres

Dakkapel in 1 dag?
Zo ziet dat eruit

Benieuwd hoe een dakkapel/dakserre er bij jou uit kan komen te zien? Met onze handige 3D-tool richt je makkelijk je zolder of andere ruimte opnieuw in en zie je welke kapel het beste bij jou past. Met je eigen smartphone of iPad plaats je een LUXboX sneldakkapel in het beeld waar je met jouw telefoon naar kijkt. Je kunt ook een bestaande foto uit de fotobibliotheek inladen om een LUXboX te plaatsen. Benieuwd? Ga direct aan de slag!

Naar de 3D tool
De LUXboX dakserre is een sneldakkapel door de plaatsing in 1 dag binnen 8 weken.
De LUXboX dakserre modellen vallen perfect binnen de richtlijnen, zodat alle modellen vergunningsvrij geplaatst kunnen worden.
Elke dakserre wordt vergunningsvrij geplaatst in 1 dag.

Kom naar het Belevingscentrum

Maak een afspraak
met jouw technisch adviseur

Lekker zelf aan de slag met onze 3D-tool is leuk. Het geeft je een goed beeld van de mogelijkheden in jouw huis. Wil je verder, in het echt ervaren hoe een LUXboX dakserre eruit ziet of heb je vragen? Kom dan naar ons Belevingscentrum! Daar staan onze technisch adviseurs klaar om je alle informatie te geven met betrekking tot vergunningsvrij plaatsen en meer.

Maak nu je afspraak

Geeft je boven licht en ruimte

Geeft je boven licht en ruimte