Dakserre vergunningsvrij plaatsen in 1 dag

Zonder zorgen meer licht en ruimte op jouw bovenverdieping

Wil je een dakserre, ook door velen omschreven als een glazen dakkapel, vergunningsvrij plaatsen, dan kom je erachter dat dit lang niet altijd mogelijk is. Voor de glazen dakserres van LUXboX heb je daarentegen zelden een vergunning nodig. Dat scheelt je dus veel gedoe. Bovendien wordt een dakserre van LUXboX binnen 1 dag geplaatst. Benieuwd hoe dat precies zit? Je leest het hier.

LUXboX: snel en zonder zorgen plaatsen

Jouw dakserre, ofwel glazen dakkapel vergunningsvrij plaatsen? Zo eenvoudig is het met LUXboX!


Snelle levering: dakserres worden vrijwel altijd binnen 8 weken geleverd en geplaatst door onze professionele Dakvenstermeesters, dus geniet je sneller van je fraaie zolder.


Je zit niet dagenlang in de rommel: plaatsing in 1 dag!


Geen bouwafval: bij plaatsing nemen we het bouwafval meteen voor je mee

De LUXboX dakvenstermeesters plaatsen je dakkapel of dakserre in één dag.
Geplaatst in 1 dag: de sneldakkapel oftewel de LUXboX dakserre.
De LUXboX dakserre wordt vergunningsvrij geplaatst.

De stappen: zo eenvoudig is het

Zie je er een tegenop om een verbouwing te starten? Dat begrijpen we. Je hebt geen zin in gedoe, maar wilt gewoon iets moois in huis. Gelukkig is het bij LUXboX allemaal heel eenvoudig.

Start: doe inspiratie op
1

Stap 1: de planning

Samen maken we de planning, zodat je precies weet waar je aan toe bent en waar je rekening mee moet houden. En hoe laat je de koffie voor onze professionele Dakvenstermeesters klaar kunt zetten!

2

Stap 2 : het dak eraf

Na de koffie halen de Dakvenstermeesters je dak eraf. De hoogwerker is inmiddels in positie gebracht.

3

Stap 3: de daksere erop

Met de hoogwerker plaatsen we de dakserre van jouw keuze op het dak. Het zal je verbazen hoe makkelijk het gaat.

4

Stap 4: de puntjes op de ‘i’

De geplaatste dakserre wordt op het dak afgemonteerd. Ook binnen werken we aan de afwerking. Extra opties als horren, raamdecoratie etc. worden zoveel mogelijk meteen geplaatst. ’s Avonds kun je meteen starten met de inrichting van je nieuwe favoriete ruimte.

Jouw dakkapel vergunningsvrij geplaatst

De vergunningsregels in Nederland zijn nog niet zo heel lang geleden gewijzigd. Steekt je dakserre niet verder dan 60 cm uit het dakvlak, dan hoef je tegenwoordig geen vergunning meer te hebben. Dat komt mooi uit, want dat betekent dat de dakserres van LUXboX vrijwel altijd vergunningsvrij kunnen worden geplaatst! Een mooi bijkomend voordeel is trouwens dat de lichtinval veel groter is bij een LUXboX dan bij een traditionele dakkapel. Door de schuine ligging van de ramen.

Om erachter te komen wat precies de regels zijn in jouw gemeente, gebruik je de LUXboX adres-checker. In deze adres-checker word je begeleid naar het online Omgevingsloket. Hier vind je een aantal vragen die betrekking hebben op wijzigingen aan en om de woning. Kies hier voor de optie ‘dakraam plaatsen’. (De overige vragen hebben geen betrekking op de plaatsing van een dakserre). Doorloop je de stappen, dan weet je binnen een paar minuten of wij je nieuwe dakserre vergunningsvrij kunnen plaatsen voor je.

Check de vergunningsvrije mogelijkheden op jouw adres

Glazen dakkapel in 1 dag?
Zo ziet dat eruit

Benieuwd hoe een dakserre op jouw huis eruit ziet? Gebruik dan de handige 3D-tool van LUXboX. Hiermee richt je makkelijk je zolder opnieuw in en ontdek je welke LUXboX dakserre het best bij jou past. Met je eigen smartphone of iPad plaats je een LUXboX dakserre in het beeld waar je met jouw telefoon naar kijkt. Je kunt ook een bestaande foto van je zolder uit je fotobibliotheek inladen om een LUXboX te plaatsen. Weten hoe het werkt? Ga meteen aan de slag!

Naar de 3D tool

De LUXboX dakserre is een sneldakkapel door de plaatsing in 1 dag binnen 8 weken.
De LUXboX dakserre modellen vallen perfect binnen de richtlijnen, zodat alle modellen vergunningsvrij geplaatst kunnen worden.
Elke dakserre wordt vergunningsvrij geplaatst in 1 dag.

Kom naar het Belevingscentrum

Maak een afspraak
met jouw technisch adviseur

Lekker zelf aan de slag met onze 3D-tool is leuk. Het geeft je een goed beeld van de mogelijkheden in jouw woning. Maar wil je in het echt ervaren hoe een LUXboX dakserre eruit ziet of heb je vragen? Kom dan naar een van onze Belevingscentra! Daar staan onze technisch adviseurs klaar om je alle informatie te geven waar je naar op zoek bent.

Maak nu je afspraak

Geeft je boven licht en ruimte

Geeft je boven licht en ruimte