Dakserre of dakkapel?

Ontdek waarom een dakserre veel interessanter is dan een dakkapel

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om hun zolder op te knappen en niet langer te gebruiken als rommelige opslagplaats voor ongebruikte spullen. Maar als je besluit om van je zolder een slaapkamer, werkkamer, speelkamer of andere extra leefruimte te maken, dan heb je natuurlijk wel daglicht nodig. En dat is er op de meeste zolders niet of nauwelijks. Daarom denken veel mensen als eerste aan een dakkapel als ze hun zolder aan willen pakken. Tegenwoordig is er echter een alternatief dat vele malen interessanter is. Met een dakserre maak je van je zolder echt een droomplek die niet onder doet voor welke andere ruimte dan ook in je huis. Daar kan echt geen dakkapel tegenop.

Vraag je offerte aan
rechte gele pijl naar beneden

Wat is een dakserre?

Een dakserre is een uitbouw op een schuin dak met een bovenkant van glas. Het glas aan de bovenzijde sluit met een lichte knik aan op de verticale vensters aan de voorzijde van de dakserre. Hierdoor is de lichtopbrengst binnen maximaal.

Bij een dakserre kun je alle ramen open zetten. Dat maakt ventileren en ramen lappen heel eenvoudig.

Tenslotte heb je bij een dakserre geen onderhoud: een dakserre heeft immers geen plat dak!

LUXboX Dakserre in 3D

Dakserre of dakkapel: wat is het verschil?

In tegenstelling tot een dakkapel heeft een dakserre ook aan de bovenzijde glazen vensters. Daardoor komt er bij een dakserre heel veel daglicht binnen. Veel meer dan bij een traditionele dakkapel met een gesloten dak. Door de geknikte vorm van een dakserre steekt deze niet zo ver uit het dak. Daardoor is voor een dakserre anders dan bij een dakkapel zelden een vergunning nodig. En het belangrijkste: een dakserre oogt gewoon veel fraaier en luxer dan een dakkapel!

DakkapelDakserre
Geeft daglicht op je zolder
Heeft een dubbele rij ramen voor nóg meer daglicht
Is onderhoudsvrij
Is vergunningsvrij te plaatsen
Is voorzien van een KOMO-kwaliteitskeurmerk

De traditionele dakkapel

Een dakkappel in aanbouw

De LUXboX dakserre

Dakserre in aanbouw
Binnenkant van een dakserre. Bed is zichtbaar

Dakserre: vergunningsvrij en in 1 dag te plaatsen

Dat er voor een dakserre meestal geen vergunning nodig is, scheelt je tijd en geld. En het bespaart je veel gedoe. Maar het heeft ook als voordeel dat je meer mogelijkheden hebt. Want: voor een dakopbouw waar wél een vergunning voor nodig is mag deze niet meer dan 50% van je dakoppervlakte in beslag nemen. Terwijl je vaak meer wilt. En dat kan met een vergunningsvrije dakserre. Zo profiteer je met een grotere dakserre nóg meer van extra licht en ruimte op je zolder.

Een dakserre wordt in zijn geheel vooraf op maat gebouwd. Afwerking en plaatsing duurt vervolgens maar 1 dag. Makkelijk en snel dus en niet wekenlang in de rommel van een verbouwing!

Dakserre: duurder dan een dakkapel?

Een dakkapel lijkt op het eerste oog soms wat goedkoper dan een dakserre. Kijk je beter, dan zie je dat het toch anders ligt. En dat heeft alles te maken met de afwerking. Een dakkapel wordt meestal ‘casco’ geleverd. Dat betekent dat deze nog aftimmering nodig heeft. Meestal komt er ook nog stucwerk, schilderwerk en behang aan te pas. Dat kost je veel tijd als je het zelf doet en geld als je het uitbesteedt. Dat maakt al met al een dakserre nauwelijks duurder dan een dakkapel: de dakserre wordt helemaal kant en klaar afgeleverd. Daar hoef je niets meer aan te doen. Download hier onze prijzen of laat meteen een offerte op maat samenstellen

Offerte op maat samenstellen

Meer inspiratie opdoen?

Kom naar ons belevingscentrum

Ben je enthousiast over de mogelijkheden van een dakserre? Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een dakserre op jouw huis? Kom dan naar een LUXboX belevingscentrum. Ontdek en bekijk daar met eigen ogen onze 4 typen dakserres.

We helpen je graag om een complete dakserre samen te stellen. Helemaal op maat voor jouw woning en als je wilt met extra opties zoals horren, zonneschermen, vensterbanken etc. We maken graag een tekening of 3-d schets voor je.

witte pijl naar beneden
witte streep ergens voor
Naar het Belevingscentrum

Waarom kiezen voor een LUXboX dakserre?

LUXboX helpt je om meer waarde uit je woning te halen. Zonder gedoe: snel, efficiënt, professioneel en: voor elk budget.

Snel

Levering veelal binnen 8 weken

Efficiënt

Meer daglicht en ruimte in 1 dag

Professioneel

Plaatsing door onze dakvenstermeesters

Voor elk budget

Keuze uit verschillende modellen