Een keuken op zolder: waarom niet?

Een ruimte waarin koken centraal staat

Krijgt je keuken niet genoeg ruimte op je woonverdieping? Zou je het liefst avonden lang met vrienden of familie doorbrengen in een ruimte waarin koken centraal staat? Of bewoon je de zolderverdieping van een gebouw en moet je keuken dus wel daar staan? Een keuken op zolder kan gewoon! Met een dakserre van LUXboX wordt het mogelijk. Je creëert licht en ruimte op zolder waardoor er daar ineens wel een hele keuken past. Benieuwd naar de mogelijkheden? Je ontdekt ze hier!

rechte gele pijl naar beneden

Jouw zolder helemaal in het teken van jouw keuken

Geef ruimte aan jouw kookkunsten.

Een keuken op zolder, bijzonder makkelijk

Een stadswoning leent zich uitstekend voor dit idee.

Bezoek ons Belevingscentrum

Koken op zolder met LUXboX

Help, hoe krijg je je keuken op zolder?

Een keuken op zolder? Hoe dan, horen we je denken. Echt, het kan! Hoe dat moet qua loodgieterswerk en elektra? Daar helpen we je bij. Het is vrij eenvoudig om stroompunten en leidingen door te trekken van de verdieping eronder of vanaf bestaande punten en leidingen die er al zijn. Samen met jou kijken we wat de vloer kan dragen en of daar nog aanpassingen nodig zijn.

Past de benodigde werkbladhoogte wel op zolder?

Werkbladhoogte is heel specifiek. Veel mensen twijfelen of de gewenste hoogte wel uitkomt op hun zolder. Door het plaatsen van een dakserre creëer je hoogte op zolder. De loop- en staruimte wordt enorm verruimd. En dus past je benodigde werkbladhoogte gewoon op zolder.

Waarom zou je kiezen voor een keuken op zolder?

Woon je op een bovenverdieping van een mooi grachtenpand bijvoorbeeld? Of krijgt jouw keuken simpelweg niet genoeg ruimte op de benedenverdieping? Kijk dan omhoog. Een ruimte die helemaal in het teken staat van samenzijn, koken of misschien wil je er wel een kookatelier van maken. De dakserre is een hele mooie oplossing voor een keuken op zolder.

Hoe ventileer je de keuken voldoende?

Een keuken heeft goede ventilatie en afzuiging nodig. Afzuiging op zolder werkt precies hetzelfde als op elke andere verdieping. Het is zelfs makkelijker omdat de lucht gelijk naar buiten kan, in plaats van dat je het van beneden nog naar boven moet brengen. Daarnaast open je de vensters van de dakserremodellen ook met tuimelvensters, van onderaf, dus je hebt geen trap nodig. Sommige dakserres hebben naast tuimelvenster ook vensters met vast glas, daarin zitten ventilatieroosters.

Leven op zolder

Het begint in het Belevingscentrum

Een keuken op zolder: je hebt ondertussen al een beetje kunnen zien wat de mogelijkheden zijn. Maar in het echt de dakserres ervaren en met experts alle mogelijkheden en al jouw wensen bespreken is prettig, dat begrijpen we. Kom daarom langs in ons belevingscentrum!

witte pijl naar beneden
witte streep ergens voor
Plan een afspraak met de adviseur

Stappenplan

Naar meer licht en ruimte