Een sauna op zolder onder een schuin dak

Een hele verdieping voor wellness

Een saunazolder en een schuin dak: gaat dat samen? Wel met LUXboX. Ben jij op zoek naar je eigen wellnessbeleving thuis? Dan bieden wij je met onze dakserres namelijk licht en, vooral, ruimte. Een sauna op zolder wordt zo ineens een hele logische keuze. Ontdek alle mogelijkheden!

rechte gele pijl naar beneden

Wellness at home

Zo makkelijk kan het zijn.

Echt thuiskomen, je werk afschudden

Gelijk door naar je sauna op zolder dus!

Bezoek ons Belevingscentrum

Een sauna op zolder: hoe krijg je dat voor elkaar?

Wat doe je met het schuine dak?

Een saunazolder onder schuin dak bouwen is vaak een uitdaging. Een schuine kap maakt de inrichting soms lastig. Onze dakserre- en dakkapelmodellen bieden de oplossing, want er komt gelijk een zee aan ruimte bij. Je kunt met een dakserre of dakkapel bijvoorbeeld ook ruim staan. De ramen kun je op de plaats van de sauna opvullen met paneelvullingen, zodat je de sauna kunt plaatsen in de dakserre, zonder privacy-problemen.

Hoe zorg je voor genoeg frisse lucht en ventilatie?

Zit je in over ventilatie? Met een afzuigsysteem of enkele te openen dakserreramen weet je zeker dat het vocht goed kan worden afgevoerd.

Waar staat je sauna op de beste plek?

Veel mensen plaatsen hun sauna in de tuin, maar op zolder is eigenlijk een veel logischere keuze. Na de sauna wil je je natuurlijk afspoelen of in een verkoelend bad liggen. De badkamer lekker dicht bij je sauna op zolder is dan heel prettig. Je hoeft niet met of zonder een handdoek het hele huis door, je hebt alle wellnessruimtes dicht bij elkaar.

Hoe hou je je energieverbruik onder controle?

Een sauna op zolder heeft invloed op je energieverbruik. Je wilt natuurlijk niet ineens te maken hebben met een dubbel zo hoge energierekening. Kijk daarom ook eens naar onze solarkapel. Met zonnepanelen wek je een deel of zelfs je hele extra energieverbruik zelf op, zodat je energiekosten niet stijgen. Geweldig, toch?

Een sauna op zolder met schuin dak maken

Bezoek ons in het Belevingscentrum

Totale ontspanning vinden in je eigen woning, op de bovenste verdieping. Een sauna op zolder is realistischer dan je denkt. Heb je te maken met een schuin dak en vraag je je af hoe je dan toch een sauna op zolder geïnstalleerd krijgt? Onze experts helpen jou om de combinatie tussen een saunazolder en een schuin dak te maken.

witte pijl naar beneden
witte streep ergens voor
Ga naar het Belevingscentrum

Stappenplan

Naar meer licht en ruimte