Zolder verbouwen: 5 tips!

Een zolderkamer wordt vaak gebruikt als opbergruimte, een wasruimte of als logeerkamer. Wat zonde: jouw zolder heeft de potentie om één van jouw favoriete ruimtes in huis te worden. Zeker omdat er vaak eigenlijk heel veel ruimte is, die je niet zo goed benut. Doordat de zolder zich vaak uitstrekt over het hele huis, heb je een flink oppervlak tot je beschikking. Als het niet zo donker was, kon je er misschien wat mee. En wat moet je moet die schuine wanden? Wij helpen je! Met onze zolder verbouwen tips kom je verder.

Of je er nu een master slaapkamer, een speelzolder, kantoor of misschien zelfs wellnessruimte van maakt, het kan allemaal!

Tip 1: een vaste trap

Begin met een vaste trap naar zolder. Wel zo veilig!

Tip 2: zorg voor voldoende licht

Het is belangrijk dat er voldoende licht naar binnen kan vallen. Een zolderkamer is vaak iets donkerder. Met een mooie dakserre zorg je voor veel meer lichtinval.

Tip 3: creëer loopruimte

Een zolderkamer hee meestal schuine wanden. Die typisch Nederlandse puntdaken zijn mooi om te zien, maar minder leuk voor je ruimte. Je zult minder loopruimte hebben. Indeling is daarom een aandachtspunt, optimale indeling betekent zoveel mogelijk ruimte. Een dakserre is ook weer handig om de loopruimte te vergroten.

Tip 4: isoleren

Isoleren tegen hitte en kou is belangrijk op je zolder. In de zomer kan het er namelijk erg warm worden en in de winter soms juist niet uit te houden door de kou. Als je kiest voor een dakserre, kun je ook de isolering van je zolder aanpakken. Goede isolatie is bovendien ook nog eens goed voor je energierekening en voor het milieu.

Tip 5: inbouwen voor extra ruimte

Inbouwen is het sleutelwoord. Inbouw-boekenkasten, een vast bureau of misschien wel een inbouw- en op maat gemaakt bed. Alles is tegenwoordig mogelijk! Door meubels in te bouwen past het perfect in jouw zolderkamer. Zo kun je veel meer kwijt op zolder zonder dat het veel te vol lijkt.

Zolder verbouwen tips: zie jij het al voor je?

Zoals je waarschijnlijk wel hebt gemerkt in onze lijst met zolder verbouwen tips; een dakserre is de oplossing voor heel veel uitdagingen op zolder. Je zorgt hiermee voor veel meer licht en ruimte waardoor je ineens van alles kunt doen met die bovenverdieping. Heb je al ideeën of twijfel je nog? Doe inspiratie op bij LUXboX!

Verbouw je zolder, na het plaatsen van je dakserre in 1 dag, kan de badkamer of slaapkamer in orde worden gemaakt.

Zolder verbouwen: 5 tips!

Zolder verbouwen: 5 tips waarmee je verder komt. Ontdek ze hier en doe er je voordeel mee!

Meer dan genoeg licht en ruimte door een LUXboX dakserre.

Rust in huis én een relaxed hoofd

Van je oude rommelzolder een fijne speelzolder maken? Het kan! Lees de ervaring van Lisanne hier.

Binnenkijken bij Annemieke

Eeen kantoor op zolder met een dakserre. Creëer meer licht en ruimte op zolder, zodat het ineens een fijne werkplek wordt.

Een wereld aan
ruimte(s)

Bezoek onze
Belevingscentrum!

Maak een afspraak met 1 van onze leefruimte-experts! Onze Belevingscentra zijn op meerdere plaatsen in Nederland te vinden. De LUXboX dakserres zijn daar ter plekke te bewonderen.

Maak een afspraak om jouw zolderverbouwing te bespreken en jouw ideale LUXboX te ontdekken.

Boek nu je bezoek aan ons belevingscentrum

Laat je inspireren,meld je aan voor de nieuwsbrief

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens omgaan. Je kunt je altijd weer uitschrijven.

Laat je inspireren,
meld je aan voor de nieuwsbrief

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens omgaan. Je kunt je altijd weer uitschrijven.